:::anasayfa:::

:Oyun Fuari::: Resim fuari::: :::Programlar::: :::Ödev fuari::: :::Yeni mp3:::

Güzellik Banyonuz Nasıl Olsun?



Uzun ve keyifli bir banyonun yerini çok az şey tutar. Buharında kaybolduğunuz, kokusuyla sarhoş olduğunuz o keyifli banyolar; yüzünüze tatlı bir pembelik, cildinize yumuşaklık, ruhunuza benzersiz bir rahatlama hissi hediye eder.

Geçmişten günümüze taşıdığımız hamamlar, bugünün sauna ve jakuzileri; bu mutluğa ulaşmak, güzelleşmek ve arınmak için kadınların vazgeçilmezleri arasındadır.

Ancak sizin de bildiğiniz gibi, banyo yalnızca suyla, sabunla, köpükle olmaz, hele konu güzellik olduğunda!

Sağlık ve güzellik iksiri banyo çeşitlerini sizin için bir araya getirdik, yaz gelmeden cildinize ve ruhunuza uygun birkaç tanesini mutlaka deneyin!


Bal Banyosu
Kuru ciltler için ideal

Plastik su şişesinde bir litre süt, bir fincan tuz ve yarım fincan balı çalkalayıp karıştırın. Bu köpükle vücudunuzu ovun, sonra durulayın. Süt banyosu; derinlemesine temizler, epidermisin hassasiyetine zarar vermediği için cildi kurutmaz. Tuz; ölü derinin atılmasına yardımcı olur. Bal; canlandırıcı etkisiyle haftada bir kez kullanıldığında cildinize ferahlık verir.

Buhar Banyosu
Hem vucudu hem de ruhu canlandırır

Buhar banyosu yapmak için, kaynar suyu açın ve yaklaşık 10 dakika boyunca akıtın. Bu arada mümkünse küvetin etrafındaki perdeyi ya da kapıyı sıkıca kapatın. Suyu da kapattıktan sonra, buharla dolan banyonun içine girin ve buharın cildinizi rahatlatmasına izin verin.

Lavanta Banyosu
Cildi ferahlatır

Lavanta, eski zamanlardan bu yana aromatik ve şifalı bir bitki olarak kullanılıyor. Lavanta çiçekleri, hem canlandırıcı hem de ferahlatıcı bir etkiye sahip. İş gününün sonunda kendinizi yorgun hissediyorsanız, lavanta yağı ekleyeceğiniz bir banyoyla enerjinize yeniden kavuşabilirsiniz. Ancak küvette 15 - 20 dakikadan fazla kalmamaya özen gösterin.

Çamur Banyosu
Derinlemesine temizlik

Sürülen çamur, yaklaşık 45 dakika bekletiliyor. Kuruyan çamur, deriyi geriyor ve gözenekleri temizliyor. Bazı dillerde "moor" yani iyileştirici toprak olarak da adlandırılan çamur banyolarının çeşitli vitamin ve doğal antibiyotik içerenleri de var.

Parafin Banyosu
Portakal kabuğu görünümüne son

Cildi canlandırıcı E vitamini içeren parafin banyosu, kan dolaşımını hızlanır, cilt gözeneklerini açar ve toksinlerin dışarı atılmasını sağlar. Böylelikle vücut, su kaybederek değil, parçalanmış selüloit ve yağ olarak toksinleri dışarı atar. Parafin banyosu için mutlaka bir uzmana danışın.

Okaliptüs Banyosu
Sivilceli ciltlere
Banyo suyunuz 1 karış kadar yükseldiğinde içine, süte karıştırdığınız 5 damla okaliptüsü ekleyin. İyice karıştırın. 15-20 dakika kadar içinde kalın, durulanın.

Deniz-Kum-Güneş Banyosu
Koruyucu ürünler şart!

Güneş, doğal D vitamini kaynağı. Geleceğin en yaygın hastalığı olacağı iddia edilen osteoporozdan (kemik erimesi) koruyor. Tatile çıkmadan önce ve tatil boyunca cildi güneşin zararlı etkilerinden koruması için betakarotenli (havuç, kayısı, kavun, şeftali ve yeşil yapraklı besinler) ve likopenli (domates) besinler tüketin ve güneşlenirken mutlaka güneşin zararlı etkilerinden koruyan ürünler kullanın.

Deniz kumu, ciltteki ölü hücreleri gideren doğal bir peeling etkisi var. Tüm vücudunuzu ıslak kumla hafifçe ovalayarak masaj yapın. Deniz suyundaki magnezyum, iyot, sodyum, kalsiyum ve potasyum gibi mineraller, havadaki oksijenle birleşerek tüm bedene sağlık iksiri etkisi yapıyor.